Nieuws

Artikel Zorgvisie over de noodzaak van inzet van ZiekenhuisartsenKNMG

De groei van het aantal ziekenhuisartsen in ziekenhuizen wordt vertraagd. Dat terwijl er steeds meer patiënten met meerdere chronische aandoeningen in ziekenhuizen zijn en ziekenhuisartsen speciaal opgeleid zijn om deze patiënten te helpen. De subsidie voor de opleiding tot ziekenhuisarts is gestopt. Paetrick Netten: “Als dit zo doorgaat, wordt het een inefficiënt zooitje bij elkaar in het ziekenhuis.”  

Klik hier voor het artikel.

NOS Nieuwsuur over de ziekenhuisarts!

Op vrijdag 26 april jl. was er een uitzending van Nieuwsuur met aandacht voor de inzet van ziekenhuisartsenKNMG.

De ziekenhuiszorg in Nederland dreigt de komende jaren vast te lopen, omdat er steeds meer patiënten zijn die meerdere ziektes tegelijk hebben. Gebrekkige samenwerking tussen medisch specialisten onderling, de snelle vergrijzing van de bevolking en de complexe financiering van het zorgsysteem versterken deze tendens.

Artsen werken nu aan oplossingen, maar de uitvoering daarvan stuit op bureaucratische obstakels.

Klik hier voor de uitzending!

De ziekenhuisarts op de intensieve samenwerkingsafdeling in het JBZ; fraai in beeld gebracht!

Intensieve Samenwerkings Afdeling: perfect voorbeeld van toekomstbestendige zorg en de inzet van ziekenhuisartsenKNMG
 
In de COVID periode is een erg goede samenwerking ontstaan tussen de specialisten longgeneeskunde, interne geneeskunde, geriatrie, cardiologie en de ziekenhuisartsen in het JBZ. Er was duidelijk een meerwaarde zichtbaar in de directe zorg voor patiënten. Vandaar dat er destijds de wens was om deze samenwerking vorm te gaan geven in de reguliere zorg voor patiënten met multimorbiditeit.
Om deze patiënten op een efficiënte en patiëntvriendelijke wijze zorg te leveren is een multidisciplinair beschouwend behandelteam samengesteld. Dit team werkt inmiddels ruim drie jaar intensief samen op de Intensieve Samenwerking Afdeling (ISA). De zorgprofessionals op deze afdeling werken als het ware over de grenzen van het eigen vakgebied heen. De wensen en behoeften van de patiënt bepalen de koers en staan centraal.
Benieuwd? Klik hier voor de film over de ISA.