Opleidingsplekken

Solliciteren naar een opleidingsplaats?

De opleiding tot ziekenhuisartsKNMG is sinds 2012 een medische vervolgopleiding. Gestationeerd in één van de opleidingsziekenhuizen volg je een driejarige opleiding. Je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam en volgt daarnaast een intensief programma van cursorisch onderwijs. 

Functiebeschrijving

 • Je levert zorg aan en bent eindverantwoordelijk voor de zorg aan klinische patiënten.
 • Je bent bij uitstek een teamspeler die zorg levert en coördineert.
 • Je werkt samen met andere medici, in het bijzonder specialisten ouderengeneeskunde en onderhoudt intensieve contacten met huisartsen.
 • Je werkt mede samen met verpleegkundig specialisten en physician assistants.
 • Je draagt in beleidsmatige zin bij aan veiligheid, kwaliteit en verantwoordingsplicht rondom klinische zorgprocessen.
 • Je verzorgt onderwijs aan co-assistenten, verpleegkundigen en eventueel AIOS.

Na afloop van de opleiding ben je ziekenhuisarts en kun je als zodanig aan de slag, danwel een rol spelen in de opleiding van jouw profielspecialisme. Ook doorgroei in ziekenhuismanagement is, gezien de aard van de verworvenheden, denkbaar.

De opleiding

In de opleiding zal veel aandacht worden besteed aan interne ziektebeelden, pre- en postoperatieve zorg en palliatieve zorg zoals pijnbestrijding. Veel aandacht zal er zijn voor de oudere patiënt, met een focus op comorbiditeit en polyfarmacie. Kennis van extramurale zorginstellingen zal moeten worden verworven om ook hier bruggen te kunnen slaan. Kernwoorden in de opleiding zullen zijn: kwaliteit, continuïteit en veiligheid.

Structuur van de opleiding

De opleiding tot ziekenhuisarts duurt drie jaar. De hoofdopleider is internist, de plaatsvervangend opleider anesthesioloog. De opleiding bestaat uit een basisjaar interne geneeskunde en stages op afdelingen heelkunde, neurologie en anesthesiologie. Stages in een verpleeghuis of bij een huisarts bieden de mogelijkheid om kennis ten aanzien van de continuïteit van de patiëntenzorg naar de 1e en 3e lijn te verbreden. In het laatste jaar zal een klinisch kwaliteitsproject moeten worden voltooid. Toetsing van de vereiste competentieontwikkeling vindt plaats in het opleidingsziekenhuis.

Wat vragen wij

 • Je bent basisarts
 • Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en plannen
 • Je bent in staat je in te leven in complexe problematiek
 • Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor het werken in een organisatie

Wat bieden wij

Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de wettelijke arbeidsvoorwaarden van de instellingen, CAO-UMC of CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van leeftijd en ervaring. De opleidingskosten worden volledig vergoed door de werkgever. De werktijden zijn conform de de AIOS-regeling 38 +10 uur.

Aanvang opleiding

Instroom in een van de opleidingshuizen in overleg. 

Meer informatie

Patricia Boshom, bureau VvZG |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 38894345 of (073) 553 85 17

Solliciteren

Solliciteren kan bij elk van de 9 aangesloten ziekenhuizen (AmsterdamUMC locatie VU, CZE, JBZ, St Jansdal, Deventer Ziekenhuis, Haaglanden MC, LUMC, UMCU en het ETZ). Kijk op hun vacaturesites of solliciteer via de VvZG door je CV, motivatiebrief, 2 á 3 referenten, indien voorhanden een laatste cijferlijst en evt. voorkeur voor opleidingsziekenhuis (hier wordt indien mogelijk rekening mee gehouden) te sturen aan Patricia Boshom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je ontvangt dan zsm een bevestiging van je sollicitatie

Dit betreft een doorlopende vacature.