Arts in opleiding tot ZiekenhuisartsKNMG

Op 1 juli 2014 heeft het College Geneeskundig Specialismen de Ziekenhuisgeneeskunde als profiel erkend.

De VvZG, de vereniging voor Ziekenhuisgeneeskunde, zoekt in samenwerking met het AmsterdamUMC locatie VU, CZE, JBZ, HMC, St Jansdal, Deventer Ziekenhuis, LUMC, UMCU en het ETZ kandidaten voor de opleiding Ziekenhuisgeneeskunde, de opleiding tot ZiekenhuisartsKNMG

De opleiding tot ziekenhuisartsKNMG is een nieuwe medische vervolgopleiding. Gestationeerd in één van de opleidingsziekenhuizen volg je een driejarige opleiding. Je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam. Een gemeenschappelijk centraal onderwijsprogramma waarin aandacht is voor intensieve onderlinge contacten biedt een ziekenhuisoverstijgend inzicht in het vakgebied.

Functiebeschrijving

 • Je levert zorg aan en bent eindverantwoordelijk voor de zorg aan klinische patiënten.
 • Je bent bij uitstek een teamspeler die zorg levert en coördineert.
 • Je werkt samen met andere medici, in het bijzonder specialisten ouderengeneeskunde en onderhoudt intensieve contacten met huisartsen.
 • Je werkt mede samen met verpleegkundig specialisten en physician assistants.
 • Je draagt in beleidsmatige zin bij aan veiligheid, kwaliteit en verantwoordingsplicht rondom klinische zorgprocessen.
 • Je verzorgt onderwijs aan co-assistenten, verpleegkundigen, en eventueel AIOS.

Na afloop van de opleiding ben je ziekenhuisarts en kun je als zodanig aan de slag, danwel een rol spelen in de opleiding van jouw profielspecialisme. Ook doorgroei in ziekenhuismanagement is, gezien de aard van de verworvenheden, denkbaar.

De opleiding

In de opleiding zal veel aandacht worden besteed aan interne ziektebeelden, pre- en postoperatieve zorg en palliatieve zorg zoals pijnbestrijding. Veel aandacht zal er zijn voor de oudere patiënt, met een focus op comorbiditeit en polyfarmacie. Kennis van extramurale zorginstellingen zal moeten worden verworven om ook hier bruggen te kunnen slaan. Kernwoorden in de opleiding zullen zijn: kwaliteit, continuïteit en veiligheid.

Structuur van de opleiding

De opleiding tot ziekenhuisartsKNMG duurt drie jaar. De hoofdopleider is internist, de plaatsvervangend opleider anesthesioloog. De opleiding bestaat uit een basisjaar interne geneeskunde en stages op afdelingen heelkunde, neurologie en anesthesiologie. Stages in een verpleeghuis of bij een huisarts bieden de mogelijkheid om kennis ten aanzien van de continuïteit van de patiëntenzorg naar de 1e en 3e lijn te verbreden. In het laatste jaar zal een klinisch kwaliteitsproject moeten worden voltooid. Toetsing van de vereiste competentieontwikkeling vindt plaats in het opleidingsziekenhuis.

Wat vragen wij

 • Je bent basisarts
 • Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en plannen
 • Je bent in staat je in te leven in complexe problematiek
 • Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor het werken in een organisatie

Wat bieden wij

Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de wettelijke arbeidsvoorwaarden van de instellingen, CAO-UMC (schaal 11A) of CAO Ziekenhuizen (AIOS schaal), afhankelijk van leeftijd en ervaring. De opleidingskosten worden volledig vergoed door de werkgever. De werktijden zijn conform de de AIOS-regeling 38 +10 uur.

Aanvang opleiding

Het is mogelijk om doorlopend te solliciteren naar een opleidingsplaats.

Meer informatie

Patricia Boshom, bureau VvZG, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel. 06 38894345 of (073) 553 85 17

Solliciteren

We verzoeken je om je CV, motivatiebrief, 2 á 3 referenten, indien voorhanden een laatste cijferlijst en evt. voorkeur voor opleidingsziekenhuis (hier wordt indien mogelijk rekening mee gehouden) te sturen aan Patricia Boshom via pDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je ontvangt dan zsm een bevestiging van je sollicitatie

Dit betreft een doorlopende vacature.